Mircea Duşa: „România ar putea trimite zece militari în Mali”

Data publicării:
mircea 20dusa 20mediafax 202666-47067

Întrebat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul unei vizite făcute la Spitalul Militar, la ce nivel este pregătită România să participe din punct de vedere militar în Mali, Mircea Duşa a declarat că ţara, ca stat NATO şi UE, are angajamente luate şi îşi va îndeplini toate misiunile la nivelul acestor organisme.

„Preşedintele a anunţat că va propune o participare cu maximum zece militari la nivel de instruire şi la nivel de ofiţeri de stat major. Dacă cei de la CE şi UE vor considera că trebuie să sprijinim tehnic şi logistic operaţiunile din Mali, vom face demersurile necesare. Un comunicat oficial va fi dat, marţi, după şedinţa CSAT”, a spus Duşa.

Preşedintele Traian Băsescu declara, miercuri, că România va fi solidară cu Franţa, „dar dacă cineva ne vede trimiţând trupe luptătoare în Mali se înşală”, şeful statului precizând că ţara noastră poate asigura instructori sau materiale pentru armata statului african.

Premierul Victor Ponta a spus că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu pe tema prezenţei militare a României în Mali, el arătând că la şedinţa CSAT, convocată pentru 5 februarie, se vor lua decizii concrete pe această temă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri