Mircea Pop a demisionat din fruntea CNADNR. Victor Ponta: „Sunt iute la demiteri!”

Data publicării:
28012013 20pop-46271

Demisia a intervenit după scandalul de zilele trecute, când șeful CNADNR nu a fost prezent la comandamentul de iarnă convocat de vicepremierul Liviu Dragnea, iar ulterior presa a scris că în plin cod galben de ninsori și viscol șefii companiei s-au adunat la Bâlea Lac.

Premierul Victor Ponta a precizat că directorii CNADNR care s-au aflat la Bâlea Lac vor fi înlocuiți. „Directorii care în loc să fie pe teren, unde aveau treabă, erau la Bâlea, vor fi și ei mai departe demiși”, a spus Victor Ponta, care a mai precizat că astăzi se schimbă și reprezentarea în AGA și C.A.

Întrebat câți directori din CNADNR sau din alte companii publice vor mai fi demiși, șeful Executivului a răspuns că „atâția câți va fi nevoie”. „Sunt iute la demiteri!”, a avertizat, râzând, Victor Ponta.

El a fost întrebat și despre eventuale nemulțumiri față de activitatea ministrului de Interne, Radu Stroe, a cărui retragere din Guvern a fost cerută într-o ședință a PNL de președintele CJ Ilfov.

Victor Ponta a răspuns că nu știe nimic despre aceste discuții, dar, ca șef al Guvernului, atunci când are nemulțumiri i le comunică personal ministrului vizat, iar dacă nemulțumirile sunt foarte mari, atunci ministrul este remaniat.

Întrebat dacă i-a cerut demisia lui Mircea Pop, șeful executivului a râs și a spus: „Și-a dorit dânsul foarte tare! Păi dacă v-am spus că l-am chemat la mine...”, a adăugat premierul.

Premierul precizase anterior că a primit raportul cerut despre CNADNR, l-a chemat pe directorul Mircea Pop, iar acesta și-a înaintat demisia.

Conducerea interimară a companiei va fi asigurată de un director-adjunct până la numirea unui nou director, în urma unei proceduri de selecție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri