Mircea Radulian, la Digi24: „Vrancea generează astfel de cutremure la 2-3 ani. Rămâne zona cea mai periculoasă”

Data publicării:
radulian-1

Un cutremur de magnitudine 5,5 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţă, în zona Vrancea, la ora 4:37, la o adâncime de 134 de kilometri.

„E, totuși, vorba de un cutremur așteptat. Era un cutremur care, într-un fel, trebuia să vină. Vrancea are această particularitate, generează astfel de cutremure destul de frecvent, la intervale de 2-3 ani”, a spus Mircea Radulian.

El a vorbit și despre ce se așteaptă seismologii să se întâmple în zilele următoare în Galați, unde s-au produs 190 de cutremure în 13 zile.

„Pentru Galați, rămân în continuare la părerea că nu ne așteptă la ceva foarte grav sau, în orice caz, nu ne așteptăm la ceva deosebit față de ce se întâmplă acum. Nu vine ceva mare, un cutremur mare. Tot zona Vrancea rămâne zona cea mai periculoasă”, a apreciat directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Potrivit acestuia, activitatea seismică din zona Galați și acalmia din Vrancea, din ultimele două săptămâni, înaintea sesimului de dumincă, sunt considerate, deocamdată, o coincidență.

Am observat, ca o coincidență: exact în perioada aceasta, în zona Vrancea, practic, nu au fost cutremure. Deocamdată nu avem o explicație, nu este atât de simplu de explicat. Rămâne să studiem această situație, pentru că este destul de frapantă și nouă”, a precizat Mircea Radulian.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri