Mitingul poştaşilor. Peste 1.500 de angajaţi ai Poştei Române au protestat în faţa Parlamentului

Data publicării:
12022013 20postasi-49016

Actualizare 19:30 Peste 1.500 de angajaţi ai Poştei Române au protestat astăzi la Bucureşti, în faţa Parlamentului. Angajaţii Poştei au ieşit în stradă pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână.

„De fiecare dată, după protestele şi manifestaţiile noastre şi discuţiile pe care le purtăm, ne trezim cu un singur răspuns în spaţiul public. Că nu e niciun fel de problemă, compania e ok, nu se pune problema locurilor de muncă, nu se pune problema drepturilor salariale, n-avem probleme cu lucrătorii. Declaraţiile astea sunt mincinoase”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Cei peste 31.000 de salariaţi se tem pentru ziua de mâine, după ce au aflat că patru mii dintre ei ar putea fi concediaţi.

Oficialii Poştei nu ştiu deocamdată câte persoane vor fi disponibilizate în 2013, dar susţin că doresc să găsească împreună cu sindicatul soluţia pentru reorganizarea companiei. Liderii de sindicat cer însă majorarea salariilor.

Actualizare ora 11.00Aproximativ 1.000 de angajaţi de la Poşta Română au venit în Piaţa Constituţiei din Capitală, cerând demisia conducerii, pe care o acuză de „incapacitate şi nepăsare”. Ei strigă „Demisia”, fluieră şi huiduie.

Protestatarii au steaguri cu însemnul Federaţiei Lucrătorilor Poştali din România şi bannere pe care scrie „Nica, demisia!”, „Nu vinde Poşta!”, „Dispreţul vostru, protestul nostru”, „Ion Smeeianu, sluga lui Nica”, „Vrem să muncim”, „Director general = 8.000 euro/lună, poştaş 800 lei/lună”, „Ultima redută, Poşta Română”.

Câteva sute de poştaşi din Maramureş, Dolj, Bacău şi Cluj au plecat noaptea trecută spre Bucureşti, pentru a participa la un miting organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali.

Sindicaliştii susţin că procesul de reorganizare al Poştei Române ar trebui regândit. Oamenii spun că restructurarea nu ar trebui să conducă la reducerea cu zece la sută al salariilor.

Citeşte şi:

Prejudicii de milioane de euro. Poşta Română, jefuită din interior

Încă 4.000 de angajați ai Poștei ar putea fi concediați

Guvernul intenţionează ca până la sfârşitul lunii iunie să privatizeze Poşta Română prin majorare de capital, iar publicarea anunţului licitaţiei ar trebui să aibă loc luna aceasta.

Sindicaliştii ameninţă că vor continua protestele prin mitinguri în faţa prefecturilor până când actualul management al Poştei Române va propune un program de consolidare a companiei bazat pe creşterea de venituri, prin proiecte credibile.

Este al doilea protest al lucrătorilor de la Poștă în decurs de o săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri