Moartea patronului Hexi Pharma. Ce se știe până acum 

Data publicării:
accident patron hexi captura

ACTUALIZARE 23.00 Moartea lui Dan Condrea pare a fi o sinucidere în urma unui gând apărut pe moment, este de părere expertul în criminalistică Tudorel Butoi. Motivul: dacă ar fi reflectat asupra gândului de a se sinucide, omul de afaceri ar fi găsit metode mai puţin traumatizante pentru a încheia socotelile cu viaţa. Iar expertiza în acest caz se anunţă una dificilă. Specialişti nu pot exclude nicio ipoteză şi vor trebui să pună cap la cap o serie de date şi informaţii pentru a putea demonstra cum a murit omul de afaceri.

Psihiatrul Doina Cosman, preşedintele Alianţei Române pentru Prevenţia Suicidului, a explicat la Digi24 care sunt elementele care ar conduce spre varianta sinuciderii în cazul lui Dan Condrea.

ACTUALIZARE 20.00 Ultimele ore din viața lui Dan Condrea, reconstituite.

ACTUALIZARE 17:10 Identitatea patronului Hexi Pharma a fost confirmată de trei membri ai familiei.

ACTUALIZARE 13:50 Medicii legiști au încheiat în urmă cu puțin timp necropsia în cazul lui Dan Condrea. Anchetatorii au cerut însă și un test ADN pentru confirmarea identității șoferului.

ACTUALIZARE 12:25 Noi detalii în cazul morții lui Dan Condrea: patronul Hexi Pharma vorbea la telefon.

ACTUALIZARE 11:15  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis un comunicat în care anunță că investighează accidentul în care se presupune că a murit patronul Hexi Pharma, însă evită să confirme că ar fi vorba despre Dan Condrea. Dosarul este deschis pentru ucidere din culpă.

ACTUALIZARE 10:30  Cazul morţii lui Dan Condrea va fi analizat şi în Parlament. Membrii Comisiei pentru controlul activității SRI vor purta o discuţie, în condiţiile în care deputatul Sebastian Ghiţă, membru în această comisie, este convins că patronul Hexi Pharma era filat de autorităţi. 

ACTUALIZARE 10:00 Medicii legiști au început necropsia.

ACTUALIZARE 9:50 Procurorul general Augustin Lazăr a precizat luni că dosarul accidentului lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul Înaltei Curţi, la secţia de urmărire penală. Totodată, el a mai spus că azi urma să se afle prejudiciul în cazul scandalului Hexi Pharma, iar extinderea urmăririi penale în cazul lui Condrea era iminentă. 


Ora 18 şi 58 de minute. Ambulanţa este sesizată prin 112 de producerea unui accident. Medicii spun că au ajuns în timp foarte scurt. Tot ce au putut a fost să constate decesul.

Alis Grasu, purtător de cuvânt al Ambulanţei Ilfov: „Un autoturism făcut bucăţi. În autoturismul respectiv, se aflase un bărbat de 40 de ani, care, la sosirea echipajului, era în afara autoturismului, cu leziuni extrem de grave, decedat din momentul impactului. Leziuni incompatibilie cu viaţa.”

Poliţiştii au încercat să identifice victima. Au reuşit să găsească doar actele de identitate. Şi doi martori care susţin că şoferul se deplasa cu o viteză foarte mare.

Laurențiu Rădulescu, reporter Digi24: „Conform martorilor, autoturismul mergea cu o viteză de peste 100-120 de km/h, a părăsit partea carosabilă, a intrarea pe partea dreaptă a direcției de mers, practic tot ce înseamnă această urmă, până în momentul în care a acroșat acest copac, este făcută de autoturismul condus de Dan Condrea.”

Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: „Colegii mei nu au găsit la fața locului urme de frânare, deci luam in calcul orice ipoteză.”

Lucian Diniță, comisar-șef: „Din experinţa mea de atâţia zeci de ani şi de atâtea mii de accidente pe care le-am cercetat, poate fi vorba de o adormire la volan, poate fi o neatenţie, pur şi simplu, i-a scăpat telefonul undeva în dreapta şi în momentul în care s-a aplecat după telefon a luat virajul stânga şi a intrat în pomii de pe sens invers. Expertiza tehnică va stabili condiţiile în care s-a produs accidentul.”

Anchetatorii mai spun că cel mai probabil Dan Condrea nu folosea centura de siguranţă, pentru că a fost găsit lângă maşină. Urmează o serie de expertize tehnice care ar putea elimina sau întări ipoteza că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni a autoturismului. De asemenea, cei doi martori sunt audiaţi de anchetatori pentru a reconstitui ultimele clipe înainte de producerea tragediei.

Citiți și :

Patronul Hexi Pharma a murit într-un accident grav. Parchetul General preia ancheta

Paznici: Dan Condrea a plecat supărat de acasă

Sebastian Ghiță: Nu pot fi convins că Dan Condrea nu era filat. Liviu Avram: Sunt politicieni care speculează mai ceva ca ziariștii începători

Moartea lui Dan Condrea. Cezar Preda, membru în comisia SRI: Serviciul nu are drept de filaj în acest caz

Moartea lui Dan Condrea. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

VIDEO. Primele imagini filmate după accidentul lui Dan Condrea. „Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva”

Dan Condrea urma să fie pus sub urmărire penală în dosarul dezinfectanților

Accidentul lui Dan Condrea. Reprezentant al Poliției: „Luăm în calcul și varianta sinuciderii”

Psihiatru: Cele trei elemente care ar conduce spre varianta sinuciderii lui Dan Condrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri