Mobilul uciderii pastorului și a fiului său ar putea fi jaful

Data publicării:
anchetatori 1

Anchetatorii din Satu Mare au mai multe piste, inclusiv cea a jafului. Se pare că bărbatul avea deseori asupra lui sume mari de bani, din donaţii. Nu au însă niciun suspect până acum, chiar dacă ucigașii au lăsat în urma lor mai multe indicii, inclusiv un cuţit.

„Noi trebuie să înțelegem că suntem pe un câmp minat. Cineva urât m-a atacat. Niște urâți din ăia, unul din ăla m-a atacat și a început să mă bată”, predica pastorul.

Într-un din predicile sale, acesta le-a povestit oamenilor că a visat că îl atacă cineva. Pare a fi o premoniţie, care s-a şi adeverit. Atât el, cât şi fiul său au avut parte de o moarte teribilă. În urmă rămân întrebări care până acum nu şi-au găsit răspunsul.

Nimeni nu a fost reţinut până acum, iar în cercul suspecţilor este din ce în ce mai mare. Procurorii au studiat cu atenţie probele găsite în maşina în care şi-au găsit moartea pastorul şi fiul lui.

„Am gasit foarte multe. Sunt probe de ordinul a zecilor care s-au ridicat”, a spus Dumitru Miclea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Procurorii au dovezi că pastorul a pierit în chinuri. Asasinii s-au grăbit să incendieze maşina bărbatului ca să şteargă urmele crimei. În timp ce aceasta ardea, se pare că pastorul încă trăia, pentru că medicii legiști au găsit la autopsie urme de funingine pe căile respiratorii ale acestuia.

Surse din interiorul anchetei spun că, în maşina pastorului, criminalii au lăsat şi cuţitul cu care le-au luat viaţa celor doi, plin de amprente. Care nu aparţin însă niciunui individ din baza de date a poliţiei. După ce au stat de vorbă cu familia pastorului, procurorii iau în calcul şi varianta ca asasinii să fi fost persoane cunoscute de victime.

Mobilul crimei poate fi jaful. Pastorul avea la el aproape 3.000 de lei, bani care i-au fost luaţi, la fel ca telefonul mobil. Anchetatorii nu exclud însă nici alte variante: răzbunarea sau crima din motive religioase. Apropiaţii bărbatului de 39 de ani sunt consternaţi.

Refuz să cred, un om de o generozitate extraordinară, un om care și-a dedicat și viața personală și profesională ajutorării altora i s-ar fi putut întoarce omenia și generozitatea în felul ăsta”, a spus un prieten al pastorului.

Doi procurori lucrează zi şi noapte pentru rezolvarea dublei crimei, dar până acum au mai multe ipoteze decât certitudini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri