Moldova: Acuzat că a jucat cu Plahotniuc, Ghimpu îl dă în judecată pe Fota

Data publicării:
mihai ghimpu

 

Considerat de mult timp drept omul care controlează, prin tentaculele sale politice şi de afaceri, Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc se află în aceste zile într-o campanie puternică de a acapara postul de premier al Guvernului de la Chişinău, după ce partidul rival, PLDM, a încasat două lovituri majore, prin arestarea lui Vlad Filat şi demiterea lui Valeriu Streleţ din funcţia de prim-ministru.

„Până la urmă, miliardul a fost furat cu contribuția pro-europenilor noștri. Principalul aliat a lui Plahotniuc este Ghimpu. Adică, pro-românul Ghimpu, omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit și îl sprijină pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar împotriva lui Filat. Ghimpu a sperat că dacă Filat se duce de râpă, el preia o parte din electoratul lui Filat și se întărește el politic. Ce este acum în Republica Moldova, este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar și politic”, acuza recent Iulian Fota, declaraţie care a stârnit ulterior furia lui Ghimpu.

În aceste zile, clasa politică de la Chişinău este angrenată într-o cursă contracronometru pentru numirea unui nou premier, termenul final fiind 29 ianuarie. Asta, după ce în 4 ianuarie Parlamentul moldovean nu a avut cvorum pentru a vota propunerea iniţială înaintată de preşedintele Nicolae Timofti, în persoana lui Ion Sturza, care a mai deţinut în trecut acest portofoliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri