Video Momentul în care un camion plin cu artificii sare în aer, în SUA. 17 persoane au fost rănite

Data actualizării: Data publicării:
camion explozie sua
Deși materialele au fost detonate intenționat de geniști, vehiculul special conceput nu a făcut față deflagrației. Foto: Captură Digi24

Cel puțin 17 persoane, printre care și agenți de poliție, au fost rănite joi în Los Angeles, după ce un camion plin cu peste două mii de kilograme de artificii a sărit în aer. Deși materialele au fost detonate intenționat de geniști, vehiculul special conceput nu a făcut față deflagrației care a zguduit întreg cartierul, potrivit LA Times.

Forţele de ordine au solicitate să intervină într-o zonă a orașului unde au fost găsite peste 2.000 kilograme de materiale pirotehnice, inclusiv dispozitive explozive artizanale, depozitate ilegal.

Echipele pirotehnice au transferat materialele explozive într-un camion special iar ulterior au detonat intenționat materialele. Deși acțiunea era una controlată de echipele de specialiști, vehiculul nu a făcut față deflagrației care a a provocat rănirea a 17 persoane, inclusiv agenţi de poliţie, şi numeroase daune.

Explozia a distrus vehiculul, a răsturnat o mașină din apropiere și a spulberat geamurile caselor și magazinelor din apropiere.

"Vehiculul special conceput nu a putut opri forţa exploziei. Au fost urmate clar protocoalele, dar s-a întâmplat ceva în vehiculul blindat, deocamdată nu ştim ce”, a precizat Michael Moore, conform sursei citate.

Potrivit aceluiași oficial, un tânăr de 27 de ani care a fost arestat este acuzat că a adus explozibilii din afara statului pentru a face bișniță cu ele în weekendul din 4 iulie.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri