Monumentul eroilor din Cluj, vandalizat cu imagini de politicieni după gratii

Data publicării:
monumentul eroilor cluj vandalizat transilvania reporter

Monumentul Eroilor din Parcul Cetăţuia din Cluj-Napoca a fost vandalizat, cel mai probabil în noaptea de joi spre vineri, transmite News.ro. Pe trei dintre laturile edificiului au fost imprimate imagini ale unor oameni politici – între care Liviu Dragnea, Victor Ciorbea şi Traian Băsescu - după gratii. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru distrugere.

monumentul eroilor cluj vandalizat transilvania reporter
Foto: Transilvania Reporter

Imaginile, imprimate pe pereţii Monumentului Eroilor Neamului din Cluj-Napoca cel mai probabil în noaptea de joi spre vineri, îi prezintă după gratii pe liderul PSD, Liviu Dragnea, fostul dictator Nicolae Ceaşuscu, foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Ion Iliescu, foştii premieri Victor Ponta şi Adrian Năstase, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, fostul lider PRM Corneliu Vadim Tudor şi pe Elena Udrea. Pe toate cele trei părți vandalizate apare semnătura Banksy.

City managerul oraşului, Gheorghe Șurubaru, a declarat pentru Transilvania Reporter că municipalitatea va acoperi monumentul până luni, când Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Naţional Cluj va găsi soluții pentru refacerea acestuia. „Prioritar ar fi să încercăm să îndepărtăm desenele, dar nu putem oricum. Cel mai probabil acum vom acoperi cu ceva monumentul și luni, pe când vin soluțiile, să intervenim pentru ștergerea desenelor”. Acesta a declarat şi că pe viitor se va instala un sistem de supraveghere video.

Construit din piatră, Monumentul Eroii Neamului din Parcul Cetăţuia este dedicat memoriei martirilor Revoluţiei de la 1848-1849. Crucea din vârful acestuia a fost proiectată de arhitectul Virgil Salvanu şi a fost înălţată în perioada 2000-2002, când primar era Gheorghe Funar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri