MOSCOVA. Scăldat la copcă, la minus 20 de grade

Data publicării:
2312 20copca-40247

Cel puțin asta susțin sute de oameni, care abia așteaptă să vină înghețul ca să poată merge la scăldat. Printre ei se numără estonienii și germanii, însă campioni sunt de departe rușii. Locuitorii Moscovei nu au fost descurajați nici măcar de temperaturile foarte scăzute înregistrate în ultimele săptămâni, care au făcut până acum aproape 90 de victime.

Termometrele din capitala Rusiei au arătat și -20 de grade Celsius în ultimele zile, așa că oamenii care au fost nevoiți să iasă din casă s-au îmbrăcat cât au putut de gros.

Alții, în schimb, au înfruntat gerul doar în costume de baie. Este vorba despre câteva zeci de persoane care s-au aruncat fără pic de teamă în apa rece a râului Moscova.

Rușii nu sunt, totuși, singurii temerari în miez de iarnă. Le calcă pe urme germanii, însă cu cele -2 grade Celsius înregistrate în nordul țării, sunt departe de performanța moscoviților. Înarmați cu topoare, oamenii și-au făcut o piscină ad-hoc într-un orășel aflat la 50 de kilometri de capitala Berlin.

Apoi, zeci de Moș Crăciuni și Crăciunițe s-au aruncat în apă, în aplauzele celor de pe mal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri