Mossack Fonseca, răspuns pentru Digi24

Data publicării:
mossack fonseca captura

„Industria noastră nu e prea bine înțeleasă de către public și, din nefericire, articolele recente au mărit confuzia. Faptele sunt acestea: din moment ce putem fi considerați victima unei încălcări a securității datelor, aceste documente obținute ilegal arată că nu am făcut nimic rău și ilegal, în acord cu păstrarea reputației pentru care am muncit din greu în ultimii 40 de ani. Este clar că nimeni nu vrea ca să-i fie furat din proprietate și intentionăm să facem orice este posibil să-i aducem pe cei vinovați în fața justiției. Cu toate acestea, planul nostru va fi acela de a ne servi clienții, să fim alături de oamenii noștri și să ajutăm comunitățile locale din toată lumea în care am avut privilegiul să lucrăm, așa cum am făcut timp de aproape patru decenii”, se arată în răspunsul companiei Mossack Fonseca pentru Digi24.

Citiți și

Rise Project: Moștenirea Țiriac din Panama

EXCLUSIV. Mossack Fonseca, implicată în cea mai mare reţea de evaziune fiscală din domeniul alimentar, din România

137 de firme românești, controlate din Panama

Dosarele Panama | Moșia miliardarului Beni Steinmetz de la Snagov, mai mare cu 20 de hectare

Dosarele Panama, în atenţia DIICOT

Șefi de stat și alți politicieni de rang înalt, oameni de afaceri, celebrități, sportivi, dar și rețele criminale se numără printre beneficiarii reali a peste 214.000 de societăți offshore înregistrate în 21 de paradisuri fiscale, potrivit unei anchete jurnalistice efectuate în comun de 107 instituții media care au reușit să intre în posesia unor documente din arhivele secrete ale unei societăți panameze de consultanță, documente denumite acum generic „Panama Papers”.

Până acum, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vîntu, Vasile Frank Timiş, Said Baaklini și Ion Țiriac se numără printre oamenii de afaceri români care, cu ajutorul firmei de avocatură Mossack Fonseca, şi-au pus la adăpost averile în paradisuri fiscale. O parte dintre ei chiar au fost cercetaţi pentru evaziune fiscală.

Documentele au mai reliefat că acţionarii unui off-shore din Panama i-ar fi vândut un apartament, într-un complex rezidenţial din Bucureşti fostului premier Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri