Mugur Isărescu a uitat de un credit luat în 2006

Data publicării:
ISARESCU

Creditul de aproape 700.000 de lei, luat de la Volksbank, apare în declaraţia de avere depusă de Mugur Isărescu în 2007. Cu toate acestea, guvernatorul BNR a negat că ar fi luat acest împrumut.

Mugur Isărescu: Mie nu îmi place răspunsul ăsta, dar chiar că nu îmi aduc aminte, dar chiar că nu îmi amintesc, se referea la un comsion la depozite sau la ce?

Reporter: Nu, era un comision la credite. Dumneavostră aveați un credit în euro la Volksbank la acel moment și...

Mugur Isărescu: Nu am avut niciun credit la Volksbank, îmi pare rău, atunci am încheiat discuția. Nu am luat niciodată credit la Volksbank. Am luat un singur credit, la Unicredit. (Râde) Nu, nu, eu am luat un singur credit de la Unicredit, cred că prin 2011-2012.

La o zi după această discuţie, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului, vine cu explicaţii.

Împrumutul a fost luat în 2006 de la Volksbank, într-adevăr, dar în 2007 şi-a mutat creditul de la Volksbank la altă bancă printr-un proces de refinanţare. I-a rămas în cap nu banca de unde a luat creditul, ci banca unde a plătit. Sunt zece ani de atunci, e normal să uite”, a spus Adrian Vasilescu, guvernatorul BNR.

Începând cu 2008, numele băncii de la care Mugur Isărescu a luat împrumutul nu mai apare în declaraţiile de avere ale acestuia. Legea a fost modificată pentru a permite acest lucru.

Oamenii începeau să se orienteze după aceste declaraţii de avere, de aici a fost decizia luată, în înţelegere cu ANI, ca să nu mai apară băncile unde au conturi cei de la Banca Naţională”, a adăugat consilierul guvernatorului BNR.

Potrivit declaraţiei de avere din 2014, guvernatorul BNR nu mai are niciun credit, dar deţine mai multe depozite bancare, în lei şi valută. Cel mai are depozit este în moneda naţională, în valoare de 260.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri