Multipla campioană Ana Maria Popescu, jignită grosolan de un consilier al primarului din Tulcea

Data actualizării: Data publicării:
Ana Maria Popescu la conferința de presă după sosirea în țară.
Multipla campioană Ana-Maria Popescu, jignită grosolan de un consilier al primarului din Tulcea.

Reacție dură la adresa multiplei campioane la scrimă Ana Maria Popescu, după ce a refuzat să dea mâna cu ministrul Sportului, Eduard Novak. Un consilier al primarului din Tulcea a atacat-o cu un val de insulte grosolane pe sportiva medaliată și la Tokyo în urmă cu câteva zile. A postat un mesaj pe Facebook în care o numește țoapă”. Jignirile nu s-au oprit aici. Bărbatul spune că gesturile acesteia arată că sportivii au devenit niște „pițipoance pline de ifose”. Nu după mult timp după ce a postat mesajul, Ștefan Caraman a decis să-l șteargă. Acum, după valul de reacții, a declarat pentru Digi24 că se va retrage din rolul de consilier al primarului din Tulcea, lucru confirmat de edil.

Redăm mai jos doar o parte din textul plin de cuvinte grele scrise de Ștefan Caraman, consilier pe probleme de sport al primarului din Tulcea, pe pagina de Facebook.

„Gest de mare țoapă al Anei Maria Popescu, refuzând să strângă mâna ministrului Sportului (...) dacă a făcut o declarație nefericită, o puteau regla amândoi face to face; dar să-l lași cu mâna întinsă și să treci precum o putoare pe lângă clientul cu bani puțini, asta arată că degeaba ești campion la sport, dacă ești codaș la bun simț. Modul ăsta gherțoiesc de a te purta în public este, vrei nu vrei, un model pentru ceilalți; deci asta trebuie să facem când suntem supărați pe oficiali (buni, răi, sunt oficiali), îi scuipăm în gură și îi înjurăm de mamă, că avem noi frustrări, nu? Ivan, Nadia, Lipă, Szabo, Silivaș, Vaștag, Covaliu, n-ar fi făcut niciodată așa ceva în public, niciodată; și ăia au luat medalii un snop, au fost și sunt în Panteonul sportului mondial, doamna asta cifută, din păcate nu. Gestul și declarațiile ei îmi întăresc convingerea că sportivii ăștia de după '89 au devenit niște pițipoance pline de ifose, niște prestatori pentru bani și atât; nu tu eleganță, nu tu educație, nu tu caracter, nu tu respect de sine; nu, tată, doar fițe”, a scris Ștefan Caraman. Ulterior, însă, a șters postarea de pe Facebook.

Contactat de jurnaliștii Digi24, acesta a recunoscut că s-a lăsat dus de val atunci când a scris mesajul. Insistă, însă, că sportiva a greșit.

Iată cum explică Ștefan Caraman jignirile la adresa sportivei: „Probabil fiind scriitor și oarecum polemist m-am lăsat luat de val. (...) A purta la gât o asemenea avere presupune să ai onoare. Dacă nu reușești, mai bine o ții în buzunar sau într-un raft acasă. Chiar cred că un sportiv de talia ei trebuie să fie un model. A arătat că nu e”, a declarat consilierul PNL la Digi24.

În urma reacțiilor provocate, Caraman s-a retras din funcția de consilier al primarului din Tulcea. Acest lucru a fost confirmat de edil, care a spus că a primit demisia acestuia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri