Muntele Mic se modernizează. Staţiunea va avea o pârtie lungă de peste trei kilometri

Data publicării:
muntele mic

În urmă cu două luni au fost săpate fundaţiile de construcţie, iar ieri au fost montați stâlpii pentru instalaţiile pe cablu, cu ajutorul unui elicopter.

Telescaunele vor funcţiona pe o distanţă de aproape doi kilometri şi vor permite transportul a 1.800 de turişti pe oră. Pârtia, care se întinde pe o distanță de peste trei kilometri, va fi dotată cu nocturnă, urmând ca anul viitor aceasta să fie dotată și cu zăpadă artificială.

Lucrările costă aproximativ 4 milioane de euro, iar banii provin de la un important om de afaceri din Timișoara, iubitor al muntelui. Investitorul este cel care, în anul 2006, a pus steagul României la Polul Nord, iar în 2011 la Polul Sud.

După ce a dus steagul României la Polul Nord şi la Polul Sud, Romeo Duncă şi-a dorit să practice sporturi de iarnă la el în ţară, pe o pârtie de calitate. Cu o investiţie de 4 milioane de euro, omul de afaceri vrea să transforme staţiunea Muntele Mic într-una care să se ridice la standardele celor din Vest.

Dacă infrastructura se rezolvă anul acesta, cum s-a promis de Consiliul Județean că se va deschide drumul, atunci și turiștii care vor sa vină vor putea să vină mult mai mulți pe Muntele Mic”, spune coordonatorul proiectului, Adrian Modoş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri