Musulmanii elveţieni, şocaţi: au descoperit carne de porc în kebab

Data publicării:
1-51649

Reprezentanţii Consiliului Islamic Central Elveţian s-au declarat „şocaţi” de descoperire. „Analiza eşantioanelor relevă o proporţie foarte redusăde carne de porc în kebab, sub 0,1%, se arată într-un comunicat al ICCS. În această cantitate, organizaţia consideră că prezenţa cărnii de porc - al cărei consum este interzis de religia musulmană - este rezultatul unor deficienţe şi greşeli în procesul de preparare.

Mai exact, instrumentele cu care a fost pregătit kebabul ar fi putut intra în contact şi cu resturi de carne de porc folosite în prepararea altor produse.

Analizele au fost făcute pe carne de la procesatori din nouă oraşe elveţiene: Berna, Biel, Zürich, Winterthur, Basel, Lucerna, Kreuzlingen, Lausanne şi Geneva. S-a descoperit carne de porc în produse provenite din Kreuzlingen, Winterthur, Biel, Berna, Lucerna şi Geneva.

Testele au fost solicitate după ce, în Germania, a fost descoperită carne de porc în produse destinate musulmanilor în procent de 7%.

Oricât de redus ar fi procentul de carne de porc din kebab, consumatorii musulmani sunt afectaţi. „Este un dezastru. Personalul nostru verificase toţi furnizorii şi, în toate cazurile, am fost asiguraţi că acest kebab este halal”, a declarat Nicolas Blancho, preşedintele organizaţiei islamice.

Potrivit standardelor, pentru a furniza carne „halal”, producătorul trebuie să renunțe complet la procesarea de carne de porc, sau să separe complet, „ermetic”, instalaţiile de producţie. De asemenea, sacrificarea altor animale (oaie, vită, curcan) ce urmează a fi mâncate trebuie făcută conform unui ritual specific.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri