Nana, comuna în care nu se mai face agricultură

Data publicării:
NANA crop

E agitaţie la Nana. Este ziua de pensii şi alocaţii şcolare, bani din care trăiesc cei mai mulţi localnici. Înainte ca procurorii să pună sechestru pe terenurile agricole din localitate, mia de euro chiar se câştiga rapid. Din vânzarea la preţuri supraevaluate a terenurilor agricole, în contextul în care familia lui Traian Băsescu a cumpărat aproape 300 de hectare de teren în zonă. Unii s-au gândit să profite şi mai mult de pe urma conjuncturii favorabile. Acum, mulţi ar dori să vândă, dar nu mai au cui. În contextul în care nimeni nu mai are curaj să cumpere teren în Nana din cauza procurorilor DNA, localnicii au găsit o soluţie de compromis.

E vorba de contractele de arendare. „Vai săracă scumpă ţară, ne-a ajuns blestemul iară. Ciocoii ne jefuiesc, boierii ne calicesc”, a spus un localnic.

Primarul din Nana nu vrea să comenteze ancheta procurorilor. „Nu vă pot da nicio informaţie. Tot ce am avut de spus, am spus până acum”, a spus Gheorghe Dobre, primarul comunei Nana.

Dacă anul trecut, panoul de informaţii al Primăriei din Nana era plin de anunţuri de vânzare a terenurilor, acum mai găsim doar oferte de muncă, tot în agricultură, dar în Spania şi Israel. În timp ce localnicii din Nana încă se gândesc dacă anul acesta își vor lucra pământul sau mai degrabă vor lăsa buruienile să crească în pace, familia fostului președinte nu a pierdut timpul.

Toate cele 290 de hectare de teren au fost deja discuite, astfel că în acest moment pământul este pregătit pentru însămânțare. Cât timp ancheta este în desfăşurare, iar terenul sub sechestru, familia Băsescu nu are voie să vândă, dar poate continua exploatarea agricolă. Anul trecut, pentru cele 290 de hectare, familia fostului preşedinte a încasat o subvenţie de 54.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri