„Năstase, condamnat pentru o găinărie”. Politicienii, deranjați de remarca lui T. Băsescu

Data publicării:
15022013 20base 20nastase-49771

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că electoratul iartă fapte mărunte precum cele pentru care a fost condamnat Adrian Năstase.

„Îmi pare rău pentru ce a păţit Năstase. Nu că nu merita, ci pentru ce a fost pentru România. (...) Năstase nu şi-a vândut ţara, Năstase a fost condamnat pentru o găinărie. Asta ţi le poate ierta electoratul”, a declarat joi seară șeful statului, la un post de televiziune.

Declaraţia preşedintelui este taxată de vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai.

„Nouă ne cere Bruxelles-ul și președintele cântă în acest cor al Bruxelles-ului cu privire la a nu mai face judecăţi de valoare cu privire la deciziile instanţelor judecăătoreşti. Noţiunea de găinărie nu face parte din codul penal”, a afirmat Norica Nicolai-vicepreşedinte PNL.

În opinia preşedintelui, Adrian Năstase are şanse şi potenţial să revină în politică, dacă îl mai vrea partidul.

„Nici nu știu cum să o caracterizez. Eu îmi doresc ca Năstase să revină cât mai repede lânga noi. Dacă s-a dat un semnal, s-a dat, și cred că este suficient să revină printre noi”, a mărturisit Liviu Dragnea.

Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii" referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004. Instanţa a admis cererea de eliberare condiţionată însă procurorii DNA au înaintat recurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri