Nava care a luat foc pe Canalul Dunăre-Marea Neagră s-a scufundat

Data publicării:
nava fold

Incendiul a izbucnit înainte de miezul nopţii. Împingătorul unui convoi cu şase barje, ce transportau minereuri de fier, abia plecase din Constanţa când, în dreptul localităţii Poarta Albă, echipajul a observat că iese fum din sala motoarelor.

„A luat foc o instalaţie care a ajuns până La santină. Din informaţiile noastre, e vorba de un circuit electric”, a spus Dan Georgescu, directorul Administraţiei Canalelor Navigabile.

Trei echipaje terestre şi nava pompier Peştera au intervenit pentru stingerea incendiului.

Convoiul trebuia să ajungă în Austria şi înainte să plece din Constanţa a încărcat rezervoarele cu combustibil. Avea 90 de tone de produse petroliere la bord.

„Dacă va ieşi produs petrolier, vom interveni şi cu substanţe biodegradabile pentru absorbţia produselor petroliere”, a precizat Nicolae Stere, administratorul unei firme de depoluare.

Circulaţia navelor pe Canalul Dunăre-Marea Neagră a fost restricţionată în timpul intervenţiei pompierii. Cele şase barje cu minereu de fier au plecat abia de dimineaţă spre Cernavodă, de unde au fost preluate de un alt împingător care le va duce la destinaţie, în Austria.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri