Nava Flaminia ajunge luni la Şantierul Naval de la Mangalia. Muncitorii români vor realiza reparaţii capitale

Data publicării:
flaminia-2

Nava Flaminia, cunoscută în presa internaţională drept o bombă ecologică, revine în România. Vasul ajunge luni la Şantierul Naval de la Mangalia pentru reparaţii, după decontaminarea efectuată în Danemarca.

Nava MSC Flaminia soseşte luni în jurul orei 11 şi, potrivit reprezentanţilor şantierului naval, portcontainerul va rămâne în România până la sfârşitul lunii mai. Muncitorii vor înlocui o parte din corpul navei, o vor vopsi, vor înlocui cablurile electrice deteriorate şi echipamentele distruse de incendiu.

În vara anului 2012, în timp ce se afla în largul Oceanului Atlantic, Flaminia a ars parţial în urma unei explozii, iar structura sa de rezistenţă a fost grav afectată. Practic, din jumătate de vapor a rămas doar carcasa, aşa că Flaminia se poate rupe în două dacă este izbită de un val mai mare de şase metri. Americanii, olandezii, francezii şi englezii au refuzat să se ocupe de reparaţii din cauza încărcăturii de la bord, considerată toxică.

În luna martie a anului trecut, vaporul a ajuns în România, unde au fost descărcate o parte din containerele afectate de incendiu, iar în noiembrie, nava a plecat spre Danemarca, unde a fost decontaminată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri