Navele-simbol ale Marinei Române, deschise publicului

Data publicării:
bric mircea

Vizitatorii au avut parte de program artistic și defilări de trupe, de ziua porților deschide.

Pe lângă navele militare, în port a fost adus și un elicopter folosit de misiunile de salvare pe mare și în misiuni militare pe care turiștii îl pot vizita.

Piloții elicopterului au stat de vorbă cu vizitatorii și s-au fotografiat cu aceștia.

De asemenea, turiștii pot vizita submarinul Delfinul. Aceștia au format cozi uriașe pentru a putea vedea interiorul submarinului.

Delfinul, deși este vechi, este foarte performant. Momentan, submarinul nu este în funcțiune, deoarece bateriile care îl propulsează sunt defecte.

Turștii au vizitat și navele militare din port. La bordul fregatei Regele Ferdinand, marinarii militari le-au povestit turiștilor despre armele folosite pe această fregată.

Printre oamenii din port se află și „lupii de mare”, cei care au de spus povești pe care oamenii nu le pot auzi în fiecare zi.

Navele pot fi vizitate până la ora 15.00. 

Au servit zeci de ani Marina Militară, iar mii de tineri au învăţat să navigheze la bordul lor. Puntea lor a fost călcată în aceşti ani de regi şi regine, dar şi de numeoase personalităţi istorice. Astăzi, turiştii au ocazia să le admire în Portul Militar din Constanţa, dar şi să le viziteze. Vorbim de navele-fanion ale Marinei române, iar printre acestea se numără fregatele Regele Ferdinand, Regina Maria şi Bricul Mircea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri