„Neam săturat de voi” - cel mai puternic proiect online din România

Data publicării:
16022013 20neam 20saturat-49874

„Neam săturat de voi!” este mesajul pe care un tânăr publicitar din București îl transmite clasei politice. Într-o dimineaţă, a scris aceste cuvinte pe o pancartă, a ieşit cu ea în stradă şi a început să facă poze celor care, la fel ca el, s-au săturat. A strâns astfel sute de fotografii cu nemulţumiţi, oameni obişnuiţi şi vedete, deopotrivă.

„Ne-am săturat de tot, de toţi politicienii, de hoţie, de toate şmecheriile pe care le fac, cum se joacă ei cu justiţia, cum se joacă cu legea, cum se joacă unii cu alţii, cum se joacă de-a şoarecele şi pisica, cu nervii noştri, cu nervii lor, cam de tot ce vedem”, a declarat Robert Şopârlache.

Au trecut mai bine de şase luni de când Robert a spus pentru prima dată ne-am săturat! De atunci a strâns aproape 500 de fotografii şi 10.000 de like-uri pe pagina de Facebook. Aşa s-a născut cel mai puternic proiect online, un loc în care oamenii spun ce au pe suflet, cine i-a dezamăgit, de ce şi, mai ales, cum ar vrea să schimbe ceva.

„Noi am încercat să ieşim cu o pancartă, să-i facem pe oameni conştienţi, să îi facem să spună, să nu mai tacă, să nu mai înghită gălbenuşul, să nu mai înghită găluşcă, să pună mâna, să facă ceva, nu să stea şi să tot voteze, să îşi dea girul la infinit că atunci n-au rezolvat nimic”, a mărturisit Robert.

Robert protestează împotriva politicienilor şi a lipsei lor de responsabilitate. Nu vrea să aibă însă de-a face cu ei. Deşi a avut ocazia să le dea pancarta personal.

Robert este convins că oamenii trebuie să creadă în ceva, să aibă o cauză pentru care să lupte, cu adevărat. Chiar dacă pentru politicieni persoanele simple sunt doar un număr de voturi în campaniile electorale.

Protestăm pe apucate, dezorganizat, fără prea mare convingere. Din când în când ne facem vocile auzite, însă ele se sting cu rapiditate.

Ce ne-ar da acea vitalitate care să ne facă să protestăm cu succes, aşa cum se întâmplă în alte ţări? Acolo, oamenii ies în stradă şi nu se dau bătuţi cu una, cu două. Ştiu că au drepturi pe care sunt obligaţi să le apere.

Robert a dat startul unei mişcări, a intrat în casele oamenilor prin ecranul computerului şi le-a dat de gândit. Bucuria lui este că nu este singur, că un incendiu se naşte de cele mai multe ori dintr-o scânteie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri