Nicușor Dan îl convoacă pentru explicații pe proiectantul care a spus că "totul e în regulă" cu semnalizarea la Pasajul Unirii

Data actualizării: Data publicării:
accident autocar
Un autocar a fost implicat într-un accident grav la Pasajul Unirii FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Inspectoratul de Stat în Construcţii a precizat, în urma unui control, că "totul este în regulă" cu o lună înainte ca accidentul din Pasajul Unirii să aibă loc, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a transmis că aşteaptă ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulaţie, pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea.

"Nu vreau să ataşăm o tragedie de chestiunea asta - dar acolo am avut un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii, cu o lună înainte, care a spus că totul e în regulă.

Aşteptăm ca proiectantul, pentru că fiecare proiect de investiţie are nişte oameni care atestă cu semnătura lor, dată de autorităţile statului şi cu ştampila lor, dată de autorităţile statului, că este în regulă.

Deci aşteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulaţie pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce priveşte semnalizarea", a declarat edilul Capitalei, într-o conferinţă de presă.
În accidentul care a avut loc în 23 decembrie, la intrarea în Pasajul Unirii, și în care a fost implicat un autocar cu turişti greci, un om a murit și 21 au fost răniţi.

Autovehiculul a rupt limitatorul de înălţime aflat înaintea Pasajului Unirii, iar acesta a căzut peste plafonul autocarului, turtindu-l.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri