Noapte albă de frica apelor. Primăriile au fost în alertă din cauza codului portocaliu de inundaţii

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-09-14h34m21s92

La Denta, în judeţul Timiş, Victor Dovcea, cel care ar să anunţe conducerii primăriei orice eveniment, nu ştie de existenţa codului portocaliu, dar se îndoiește ca apele se vor revărsa. De față cu reporterii Digi24, nu i-au fost de ajuns 10 minute ca să găsească numărul de telefon al viceprimarului. 

O situaţie similară a fost şi la Moraviţa, unde la primărie paznicul a fost mai greu de găsit. Omul nu ştia prea bine dacă e cod galben sau portocaliu şi nici ce înseamnă acesta.

La 40 de kilometri distanță, în orașul Gătaia, râul Bârzava ameninţă să iasă din matcă. Aici însă autoritaţile locale erau pregătite. Paznicul primăriei ştia foarte bine ce trebuie să facă în caz de inundații.

Şi în Olt, autorităţile locale au respectat ordinul prefectului de a fi instituite servicii de permanenţă. În 60 de localităţi, oamenii au monitorizat atent cotele apelor pentru a nu mai păţi ca în alţi ani, când apa a inundat mai multe gospodării.

Centrele de permanenţă din cele nouă judeţe vizate de codul portocaliu vor funcţiona până în aceasta seară, la ora 20.00, când expiră avertizarea hidrologică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri