Noapte albă la Ambulanța București

Data publicării:
01012013 20ambulanta-41412

„În 12 ore s-au primit și efectuat 580 de solicitări, dintre care 405 au fost cazuri de urgență, de cod galben și cod roșu”, a explicatAlis Grasu, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.

„S-a lucrat cu 51 de echipaje de urgență, nouă echipaje de consultații, cu 16 mașini de transport și 11 echipaje de urgență aduse din tură liberă pentru revelioanele din locurile publice”, a adăugat ea.

„Cod roșu este infarctul miocardic, accidentul rutier, căzutul de la înălțime, tentativă de sinucidere. Codul galben este reprezentat de toate celelelalte urgențe care nu pun viața în pericol imediat”, a explicat Alis Grasu.

„Au fost și tentative de suicid, dar, din fericire, niciuna finalizată”, a subliniat ea.

„Au fost 134 de lipotimii, dintre care 47 solicitări în locuri publice, cea mai mare parte pe fondul consumului de alcool. S-au înregistrat și șase come alcoolice”, a adăugat ea.

Angajații Serviciului de Ambulanță din întreaga țară s-au confruntat și cu numeroase apeluri false. „Denotă o lipsă de responsabilitate totală”, a subliniat Carmen Deheleanu, director adjunct al Ambulanței Timiș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri