Noapte albă pentru sinistrații din Galați

Data publicării:
oameni sinistrati

Noapte grea pentru cei 500 de oameni din Galaţi care au fost evacuaţi după inundaţii. Alungaţi de viitură din casele lor, zeci de săteni din localităţile Pechea şi Slobozia-Conachi, judeţul Galaţi, au dormit în sălile de sport. Au fost şi oameni care au refuzat să-şi părăsească gospodăriile inundate şi au rămas peste noapte în stradă. Cea mai gravă situaţie a fost la Pechea, unde au fost evacuate 250 de persoane şi peste 100 de case inundate.

Pe Domnica Rou, puhoaiele au prins-o în casă, împreună cu nepotul în vârstă de trei ani. Cei doi au fost salvaţi de pompieri.

Absolut nimic nu a rămas tot, tot, parchetul plutea, paturile, saltelele tot ”, afirmă Domnica Rou, sinistrată.

Femeia a trecut prin aceeaşi dramă şi în urmă cu trei ani. Spune că nu mai are putere să o ia de la capăt. Acum stă cu nepotul ei în sala de sport din localitate.

Şi casa lui Lazăr Sălceanu a fost afectată de iundaţii. Bătrânul nu s-a lăsat, însă, convins să plece.

Sinistraţii din Pechea au fost ajutaţi de voluntari de la Crucea Roşie şi de preoţii din sat.

Şi la Slobozia Conachi, în localitatea vecină, mulţi localnici au refuzat să-şi părăsească casele inudate şi au stat toată noaptea de veghe în stradă.

„Am stat prin vecini, nu avem unde să intrăm, nu avem unde locui”, afirmă un sinistrat.

Peste 200 de locuinţe au fost inundate la Slobozia Conachi.

„Motopompele au fost oprite datorită faptului că nu mai avem unde să evacuăm apa. Este toată Valea Piscului şi a Slobozie cu apă şi după părerea mea cred că râul Siret nu mai primeşte apa”, precizează Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi.

În total, în judeţul Galaţi, peste 500 de persoane au fost evacuate de autorităţi din calea puhoaielor.

Ploile au făcut prăpăd şi în alte localităţi din Moldova. În Vrancea, zeci de oameni s-au trezit cu apa în casă, după o ploaie de câteva ore. În total, peste 100 de locuinţe au fost afectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri