Noapte geroasă în toată ţara. Polul frigului: -10 grade la Miercurea Ciuc

Data publicării:
frig-3

O primă noapte geroasă a sezonului s-a înregistrat în toată ţara. Termometrele au indicat temperaturi cu minus în aproape toate regiunile. Cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc, unde s-au înregistrat -10 grade Celsius. -9 grade au fost la Joseni şi Topliţa.

Vremea s-a răcit simţitor în toată ţara, semn că iarna se instalează mai devreme decât ar trebui. La ora 6 dimineaţa, cel mai frig era la Miercurea Ciuc, unde se înregistrau -10 grade, iar cel mai cald este la Constanţa şi Mangalia: 2 grade cu plus.

Potrivit meteorologilor, temperaturile sunt mult mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Se poate spune aşadar că noiembrie 2013 este o lună a extremelor meteo. În urmă cu doar trei săptămâni, la Miercurea Ciuc se înregistrau cele mai ridicate temperaturi ale perioadei: 21,9 grade, iar acum, tot la Miercurea Ciuc vorbim despre cele mai scăzute temperaturi.

Anul trecut, în aceaşi perioadă, în Transilvania, termometrele au indicat chiar şi 14 grade, iar noaptea temperaturile minime erau de -4 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru joi

Vremea se menţine mai rece decât ar fi normal la sfârsitul lunii noiembrie. Vor fi înnorări temporare, iar în regiunile vestice, nordice şi centrale, local, mai ales spre seară şi noaptea, va ninge în general slab.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, mai ales a Carpaţilor Orientali, unde va bate tare. Temporar, în sudul şi estul ţării, va sufla cu viteze de până la 55 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade, uşor mai ridicate în Subcarpaţii Moldovei, iar cele minime, între -10 şi 1 grad.

În Bucureşti, vremea se menţine mai rece decât în mod obişnuit la această dată, astfel încât temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă de -4...-3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri