Noaptea, evadarea din caniculă. Orăşenii umplu terasele, animalele merg la păscut

Data publicării:
lula

Noaptea de marţi a fost sufocantă în aproape toată ţara. Pentru a scăpa de căldura din case şi apartamente, mulţi au petrecut ore bune la terase sau în parcuri. Cei de pe litoral au profitat de apa mării, iar ciobanii au putut să ducă oile la păscut.

Pe terasele şi în cluburile din Centrul Vechi al Capitalei a fost aglomeraţie. Era de aşteptat, în condiţiile în care la miezul nopţii temperatura în Bucureşti trecea de 28 de grade. În aceste condiţii, cea mai mare vânzare a fost la îngheţată, sucurile cu gheaţă şi bere rece.

La Galaţi, mercurul din termometre arăta nu mai puţin de 26 de grade, aşa că oamenii s-au refugiat în parcuri sau pe terase. Cea mai aglomerată zonă a fost Faleza Dunării. Şi aici, oamenii au cumpărat multă apă şi îngheţată.

Străzile Craiovei erau pline de viaţă la miezul nopţii. La 20 de grade, craiovenii se plimbau în zona pietonală.

La malul mării, turiștii aflați în stațiunea Mamaia nu s-au mulțumit doar cu briza, ci au făcut şi o baie în mare. Administratorii teraselor de pe litoral spun că în această perioadă caniculară vânzările s-au dublat.

În Dâmboviţa, comuna Ulmi, crescătorii de vaci şi capre scot animalele la păscut sub clar de lună. În timpul zilei, din cauza temperaturilor ridicate, animalele nu pot mânca şi stau mai mult în apă. „Dacă n-ar fi gârla aici cred că ar muri. Ziua nu putem să le scoatem din gârlă, chiar dacă la bătaie le luăm, iar noaptea mănâncă pana la 1-2. Noaptea se paşte mai bine, iarbă avem...”, spune un crescător.

Ţăranii speră ca producţia de lapte să nu fie afectată ca în anii trecuţi, mai ales că pe islaz iarba este încă verde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri