NOCTURNA BIBLIOTECILOR. Zeci de biblioteci şi-au deschis porţile în această noapte

Data publicării:
1811 20nopti 20albe-34029

Sute de vizitatori au călcat pragul Bibliotecii Naţionale din Capitală la ceas de seară. Au asistat la spectacole de teatru şi de muzică, conferinţe, proiecţii de film, ateliere de creaţie şi s-au plimbat prin sălile moderne de lectură.

Fie că sunt vizitatori constanţi ai Bibliotecii Naţionale, fie că au venit în această noapte pentru prima oară, toţi cei prezenţi s-au declarat încântaţi de această acţiune. Nici copiii nu au fost uitaţi, acestora fiindu-le rezervate mai multe ateliere de creaţie.

La biblioteca din Oradea au fost organizate, pentru amatorii de artă, expoziții, discuții despre cărți, ceai și recitaluri.Sălile de lectură au devenit chiar cinematografe, săli de expoziție sau ringuri de dans.

Şi Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga din Ploieşti şi-a deschis porţile pentru cei care au vrut să petreacă o noapte printre cărţi. Pentru ei s-au organizat şi partide de şah.

Zeci de persoane s-au strâns şi la Biblioteca Alexandru şi Aristia Aman din Craiova, acolo unde au fost primiţi cu expoziţii de carte, prezentări multimedia şi întîlniri cu scriitori şi tineri poeţi.

Aproximativ o sută de biblioteci din toată ţara au participat la ediţia din acest an a evenimentului „Nocturna bibliotecilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri