Noi audieri în cazul vandalizării autoturismului ministrului Daniel Barbu

Data publicării:
daniel barbu agresat club a-1

Cinci persoane au fost deja puse sub învinuire în dosarul în care se fac cercetări privind incidentul din 17 octombrie.

Pe numele lui Claudiu Crăciun, unul dintre liderii neoficiali ai mişcării de protest faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană, a fost declanşată urmărirea penală în dosarul vandalizării autoturismului ministrului Culturii, Daniel Barbu. Alături de Claudiu Crăciun, este urmărit penal şi activistul Alexandru Alexe.

Pe 17 octombrie, câteva zeci de protestatari au întrerupt o dezbatere la care participa Daniel Barbu în localul Club A, din Centrul Vechi. Ei au întrerupt evenimentul „Cafeneaua critică”, au desfăşurat pancarte şi au aruncat cu bancnote false cu chipul ministrului către acesta. I-au întins şi o pungă cu monede, întrebându-l câţi bani a primit pentru a aviza pozitiv proiectul de la Roşia Montană. Când Daniel Barbu a încercat să părăsească Centrul Vechi, luneta maşinii sale a fost spartă.

Prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu, a apreciat, la Digi24, că premierul Victor Ponta este vinovatul moral pentru incidentul în care a fost implicat ministrul, Culturii Daniel Barbu.

Vă spun eu cine a spart geamul mașinii. Domnul Ponta l-a spart. Această lipsă de dialog echivalează cu tensionarea relațiilor din stradă. Era inevitabil să nu degenereze. Asta nu este o scuză pentru cei care au făcut gestul în sine, dar există în drept o teorie a cauzalității. Trebuie să iei din piatră în piatră, din faptă în faptă fiecare acțiune și să vezi care a fost declanșatorul lanțului de cauze. În mod simbolic, piatra care a spart geamul a fost proiectată de la Guvern”, a declarat Cătălin Predoiu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri