Noi informaţii în cazul jafurilor de la Sineşti | "Câte furturi aveţi la activ?"; "50"

Data publicării:
jandarmi

Acuzaţi de lipsă de reacţie în cazul jafurilor în serie date la Sineşti, poliţiştii caută acum indicii care să-i ducă la hoţi. Au descins azi, în zori, la patru adrese din Ialomiţa şi au ridicat patru bărbaţi. Suspecţii, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sunt bănuiţi că au acţionat exact ca la Sineşti, dar într-o altă zonă. Au pus mâna inclusiv pe carduri contactless, pe care le-au folosit apoi la cumpărături.

„Câte furturi aveţi la activ?

50

Câte, 50?”

Patru indivizi suspectaţi că jefuiau maşini parcate la marginea oraşului Pantelimon au fost ridicaţi de poliţişti. Oamenii legii au ajuns la ei vizionând imaginile surprinse de camerele de luat vederi instalate în zonă. Le-a atras atenţia o maşină care apare de mai multe ori.

„A fost folosită la ceva furturi sau aşa ceva?

N-a fost nicio folosinţă. Au venit mascaţii şi au luat-o din curte.

Şi nu v-a zis de ce?

Nu ne-a zis până acum”.

Poliţiştii spun că automobilul a fost folosit în atacuri şi că pot proba acuzaţiile.

Modul de operare al suspecţilor este similar cu cel al celor din cazul Sineşti: urmăreau şoferii care opreau şi coborau din automobile fără să le încuie. Ei acţionau în zona pădurii Pustnicu.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: „Persoanele bănuite sustrăgeau bunuri din maşini lăsate nesupravegheate”.

Ultima lovitură au dat-o recent într-o parcare de la marginea pădurii.

Astfel de indivizi operează de regulă cu repeziciune. Iau tot ce le pică în mână şi apoi se fac nevăzuţi, iar zona pădurii Pustnicu este ofertantă pentru astfel de jafuri.

Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu aproximativ o lună, când suspecţii au aşteptat ca o maşină să ajungă aici, şoferul să coboare şi au furat geanta cu mai multe carduri.

Cardurile contactless au fost folosite de hoţi pentru cumpărături de până în 100 de lei, astfel că nu a fost nevoie de codul PIN.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov: „Referitor la cardurile contactless aş putea spune că estimativ prejudiciul este în jur de 6000 de lei”.

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă cei patru au legătură cu cele 37 de furturi şi tâlhării din zona Sineşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri