Sari la conținut

Noi inundații în Suceava. Ploile au făcut ravagii în Gura Humorului

Râurile au ieșit din matcă din cauza ploilor din Gura Humorului. Pompierii au evacuat 30 de turiști, cazați la o pensiune din Voroneț, după ce au rămas izolați.

Turiștii care erau acolo erau, practic s-a rupt un podeț și deja fiind și oameni cu copii mici, era și o doamnă care era însărcinată, au intrat deja în panică. Am făcut un dispozitiv peste cursul de apă cu o cordiță, asigurați cu bride de siguranță și au fost evacuați de acolo. Adulți, copii, oameni cu afecțiuni, a fost inclusiv o femeie cu piciorul rupt care a fost scoasă pe targă în sistem tiroliană cu cordiță”, a declarat șeful ISU Suceava, Ion Burlui.

Mai multe mașini au fost luate de viitură și duse de apă la vale. De asemenea, Drumul Național 17 a fost blocat aproximativ o oră la ieșire din Gura Humorului spre Câmpulung Moldovenesc.

Apa a fost atât de mare în zona Voronețului încât a luat la vale tot ce a găsit în cale. Mai multe anexe gospodărești au fost luate și transportate câteva sute de metri.

„Aici a intrat în case, aici a intrat, a vent râul cu totul perete și a intrat în case. Mai mult de 6 -7 metri ș l-a luat, a fost apa mai înaltă de șapte metri”, a spus un localnic.

„A intrat în casă, a luat tot, ce am avut materiale pe afară, lemne, a fost prăpăd”, a declarat un alt localnic a cărui casă a fost distrusă.

„Dezastru. Ne uitam, sub ochii noștri cum totul în zece minute s-a transformat în calvar. Dintr-o dată a venit, vuietul ne-a scos afară”, a spus un localnic afectat de ploi. 

De asemenea, și în localiatea Frasin au fost probleme mari după ce pâraiele din zonă s-au umflat iar apa a inundat școala, biserica și mai multe gospodării.

Gospodării inundate au fost și la Ciumîrna, Vicov și Bilca, iar Drumul Național 17A a fost și el blocat.

Citiți și: 
Pagube și victime după ce o furtună a lovit Bihorul duminică
Fenomenele meteo extreme de noaptea trecută i-au uimit până şi pe meteorologi
Inundații în Suceava Furtuni devastatoare, zeci de gospodării evacuate