Sari la conținut

Noi ipoteze în cazul accidentului mortal de pe Autostrada Soarelui

Poliţiştii au audiat mare parte din pasagerii ucraineni, dar nu au obţinut prea multe informaţii pentru că toţi dormeau în momentul impactului.

Acum, anchetatorii iau în calcul noi ipoteze privind cauza accidentului. E posibil ca şoferul, care este şi acum în comă, să se fi aplecat după ceva în autocar.

Din fericire, 27 dintre pacienţi au putut pleca acasă din spitalele în care au fost internaţi.

Impactul a fost devastator, iar asta se vede cel mai bine pe autocarul care a fost garat în curtea Poliţiei Autostăzi. Toată partea pe care vehiculul s-a răsturnat este complet distrusă. 51 de turişti ucraineni şi doi şoferi bulgari erau în autovehicul.

Poliţiştii nu au reuşit să afle ceva care să îi ajute în anchetă pentru că toţi pasagerii au declarat că dormeau în momentul impactului şi că au auzit doar o bubuitură. Dacă în primă fază luau în calcul varianta ca şoferul să fi adormit, acum anchetatorii se gândesc şi că ar fi putut să se aplece după un telefon sau un CD, având în vedere că din Bulgaria şi până pe autostrada noastră nu a condus atât de mult încât să fi intervenit oboseala.

Anchetatorii au mers la spitalele din Capitală să stea de vorbă cu victimele. Cea mai importantă declaraţie le lipseşte, pentru că şoferul bulgar este în comă. La 24 de ore de la producerea accidentului, majoritatea victimelor au primit avize de externare din partea medicilor români.

Totuşi, patru persoane rămân pe secţiile de terapie intensivă. Vorbim despre doi copii şi doi adulţi. Aceştia din urmă se află internaţi pe secţia de terapie intensivă a spitalului Floreasca şi sunt în stare critică. Unul dintre ei este şoferul care are un traumatism cranian grav şi este intubat şi ventilat mecanic.

Printre răniţii internaţi în cinci spitale din Capitală au fost şi 21 de copii.

Poliţiştii aşteaptă acum rezultatele testului de alcool ce i s-a făcut şoferului, dar şi concluzia unei anchete a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, care verifică dacă şoferul a respectat timpii de odihnă. Turiştii ucraineni se întorceau din vacanţă de pe litoralul bulgăresc, când autocarul lor s-a răsturnat la kilometrul 53 pe Autostrada Soarelui.

Vacanţă terminată tragic pe Autostrada Soarelui. Un autocar cu 53 de turişti s-a răsturnat: doi morți și 41 de răniți

Pe aceeași temă