Noi proteste la Balc. Activiștii pentru protecția animalelor cer oprirea vânătorii

Data publicării:
6350134-Mediafax Foto-Andreea Balaurea

ACTUALIZARE 10.14. Sunt din nou proteste la Balc, acolo unde se desfăşoară partida de vânătoare organizată de omul de afaceri Ion Ţiriac. Membrii orgranizaţiilor de protecţie a animalelor au venit şi ieri la poarta domeniului din Bihor şi au cerut oprirea uciderii animelelor aduse în bătaia puştii.

Reprezentanții ONG-urilor au chemat poliția în urmă cu câteva minute. Au sunat la 112 și au cerut să vină un echipaj, pentru că și în această dimineață s-au auzit împușcături pe domeniul de la Balc, iar oamenii spun că ceea ce se întâmplă nu este legal.

_____________________________________

Duminică e o zi mai dificilă pentru invitații omului de afaceri Ion Țiriac, pentru că peste noapte a plouat la Balc și este și ceva mai frig. Așadar, noroiul și frigul vor contribui la dificultatea partidei de astăzi. Gonacii și vânătorii au început să se adune la poarta domeniului din Balc încă de la ora 6.30, iar vânătoarea a început la ora 9.00 și va dura până în jurul orei 14.00.

Este organizată o singură partidă de vânătoare, pentru a lăsa timp invitaților să se îndrepte spre locurile unde sunt cazați și ulterior spre orașele din care au venit.

În prima zi, activiștii pentru drepturile animalelor au vărsat în faţa intrării domeniului două găleţi cu vopsea roşie, în semn de protest, „ca simbol al animalelor măcelărite”, declară un activist. „Probabil că sunt, la fel ca şi anul trecut, pui de mistreţ, mai sunt şI cerbi. Dumneavoastră vi se spune că sunt doar mistreţi, ca să nu aveţi un sentiment aşa de... În schimb, suntem convinşi că au fost măcelărite familii întregi de mistreţi, şi pui”, acuză activistul Vier Pfoten.

Membrii organizaţiei pentru drepturile animalelor s-au costumat în mistreţi şi le-au cerut lui Ion Ţiriac şi invitaţilor lui să înlocuiască vânătoarea cu sportul. „Protestul nostru este unul paşnic şi sper să-i îndemnăm pe aceşti mari oameni să se orienteze spre sporturi mai puţin sângeroase. Şi anul acesta mesajul nostru este: Stop killing, play tennis!”, a declarat pentru Digi24 Veronica Tulpan, coordonator de programe naţionale la Fundaţia Vier Pfoten.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri