Noroi şi pagube după inundaţii. Pericolul nu a trecut: ploile se întorc miercuri seară

Data publicării:
noroiu

În urma codului roşu de inundaţii au rămas pagube, sute de gospodării acoperite de noroi şi case în care pereţii se vor usca abia la vară, dacă rămân în picioare până atunci. Veştile nu sunt bune: sudul ţării este încă ameninţat de inundaţii, avertizează meteorologii. 11 judeţe sunt sub cod galben de ploi şi vânt puternic.


Până miercuri după-amiază este în vigoare codul portocaliu în Giurgiu. Hidrologii au emis şi un cod galben pentru acelaşi judeţ, dar şi pentru Teleorman şi Ialomiţa.

Avertizările Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor expiră la ora 16.

Codul portocaliu vizează râul Neajlov din Giurgiu, în timp ce Sabar, din acelaşi judeţ, este sub avertizare de cod galben. Sub cod galben sunt şi râurile Călmăţui, Vedea şi Pârâul Câinelui, din Teleorman, şi Ialomiţa, din judeţul cu acelaşi nume.

Noul cod galben de inundaţii intră în vigoare miercuri seară şi vizează 11 judeţeCaraş Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea.

Pagube, noroi şi multă muncă după inundaţii

În judeţul Giurgiu, peste 2500 de hectare de terenuri agricole, păşuni şi păduri au fost inundate în urma ploilor din ultima săptămână. Două podeţe, două drumuri judeţene şi două comunale au fost afectate de deversarea apelor din albiile râurilor.

În toate judeţele afectate, oamenii care au fost evacuaţi s-au întors în case după câteva zile. Acum încearcă să îşi dea seama din ce parte să înceapă curăţenia şi ce mai pot salva din lucruri. În plus, continuă să ridice problema digurilor lipsă din localităţi, având în vedere că orice ploaie mai serioasă îi inundă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri