Noua conducere a Circului Globus: Bogdan Stanoevici şi Sanda Ladoşi

Data publicării:
circul globus

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a numit pe Bogdan Stanoevici în funcţia de director general interimar al Circului Globus din Bucureşti, iar pe Sanda Ladoşi, director adjunct interimar, responsabil cu domeniul artistic, noua echipă managerială având misiunea de a relansa spectacolele de circ, în care nu mai sunt permise numerele de dresură de animale.

circul globus

"Sub cupola Circului îmi doresc să răsune râsetele copiilor, pentru că binele copiilor este principala noastră preocupare. (...) Am avut şansa să joc alături de mulţi artişti ai Circului Globus şi am fost la fiecare spectacol fascinat de înaltul profesionalism şi pasiunea cu care artistii circului îşi făceau meseria. O meserie grea şi rară. Am avut atunci plăcerea să cunosc, din interior, marea familie a artiştilor Circului Globus. Acum, am onoarea, bucuria şi dorinţa de a crea o mare familie artistică, formată din artiştii circului, actori, dansatori şi cântăreţi, pentru ca în arenă să putem arăta tuturor, prin spectacolele pe care le vom face, o altă imagine a României frumoase”, a declarat Bogdan Stanoevici, directorul general interimar al Circului Globus.

Stanoevici a fost secretar de stat în Ministerul Culturii în perioada ianuarie - decembrie 2015. Înainte de a ocupa această funcţie, el a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Ponta.

Bogdan Stanoevici este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Sania albastră", de Ioan Cărmăzan, "Noi, cei din linia întâi", de Sergiu Nicolaescu, "Tertium non datur", de Lucian Pintilie şi "Cel ales", de Cristian Comeagă. Cu câteva luni înainte de Revoluţia din 1989, a părăsit România, stabilindu-se în Franţa, unde şi-a continuat cariera actoricească. Stanoevici a revenit în România în 2011.

Cântăreaţa Sanda Ladoşi, noul director adjunct al Circului Globus, a spus că va fi regândit de la zero conceptul de circ.

"Este o provocare pe care o aşteptam. După 30 de ani în care scena a fost casa mea, a venit momentul să împărtăşesc toată experienţa acumulată cu un colectiv nou, cu o echipă de profesionişti. Circul înseamnă pasiune. Pasiune pentru perfecţiune, pasiune pentru a fi mai bun, mai creativ, de la un spectacol la altul. Pasiunea pentru artă, pentru spectacol, va fi cea care ne va conduce în regândirea conceptului actual de circ. Vom porni de la zero, dar, alături de artiştii desăvârşiţi de la circul Globus, vom arăta în curând un spectacol nou, care îi va ţine cu sufletul la gură pe spectatori din primul, până în ultimul moment. Sunt o veche admiratoare şi prietenă a Circului Globus, şi am certitudinea că, prin dăruire şi respect reciproc, echipa va atinge multe obiective ambiţioase. Este promisiunea pe care o facem publicului”, a spus Sanda Ladoşi.

Noua echipă managerială are ca misiune relansarea spectacolelor de circ, în noua "eră” în care nu mai sunt permise numerele de dresură de animale.

Primarul Capitalei a declarat că experienţa celor doi directori îi va ajuta să ducă la bun sfârşit proiectul ambiţios în care s-au angajat.

"Sunt convinsă că experienţa artistică şi managerială a domnului Stanoevici, precum şi perioada destul de lungă în care a fost în contact permanent cu lumea artistică occidentală, îl recomandă cu prisosinţă pentru această poziţie. De asemenea, cariera din showbiz a Sandei Ladoşi îi va facilita interacţiunea cu această lume atât de specială care este lumea circului. Le doresc amândurora mult succes şi sper să ducă la bun sfârşit proiectul acesta atât de ambiţios în care s-au angajat. Îi asigur, de asemenea, de întreg sprijinul meu pe toţi angajaţii circului!”, a spus Gabriela Firea.

Dresura de animale a fost eliminată din obiectul de activitate al Circului Globus, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în unanimitate în şedinţa din 30 ianuarie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în 12 ianuarie, în urma unui incendiu la un adăpost al Circului Globus, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

Edilul Capitalei l-a demis atunci pe managerul Circului Globus, Victor Coman, susţinând că el trebuia să asigure adăposturi corespunzătoare animalelor care au murit în incendiu.

O petiţie pentru interzicerea folosirii animalelor la circuri a fost iniţiată în urma incendiului în care au murit 11 animale ale Circului Globus, aceasta strângând peste 60.000 de semnături.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri