Noua conducere a CSM, invitată la Ambasada SUA

Data publicării:
Adrian Bordea CSM-Mediafax Foto-Octav Ganea

Adrian Bordea a discutat cu însărcinatul pentru afaceri al Ambasadei SUA. La întâlnire au participat și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, dar și noul vicepreședinte al CSM, procurorul Gheorghe Muscalu.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa ambasadei, în pregătirea vizitei trimisului diplomației americane la București, care începe mâine.

Asistentul secretarului de stat american, Victoria Nuland, va veni în România în cadrul unui turneu în Olanda, Germania, Lituania, Franța, potrivit unui comunicat. 

La București, pe lângă discuțiile bilaterale și chestiunile regionale, asistentul șefului diplomației americane vrea să discute cu reprezentanții Guvernului și cu membrii societății civile despre statul de drept.

Decembrie a fost o lună tulbure pentru statul de drept, așa cum au considerat-o oficialii americani de la București. Pe 11 decembrie, ambasada americană și alte reprezentanțe diplomatice au criticat măsurile luate de parlamentari de a aduce modificări Codului Penal. Oficialii americani atrăgeau atenția că se încalcă statul de drept și se dă un semnal negativ oamenilor de afaceri.

În vara lui 2012, după ce Traian Băsescu - care era suspendat - a primit sprijinul mai multor lideri europeni, cu precădere al cancelarului Angela Merkel, SUA l-au trimis la București pe Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american. Acesta a avut convorbiri cu președintele suspendat și cu liderii USL. Ulterior, Curtea Constituțională a invalidat referendumul de demitere a președintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri