Noua grilă de salarizare. Scade indemnizația Patriarhului, cresc salariile preoților debutanți

Data publicării:
ips patriarhul daniel basilica.ro august 2015

 Foto: basilica.ro 

Un arhiepiscop major sau mitropolit al BOR sau al Bisericii Romano-Catolice va primi o indemnizație lunară de 12.124 lei, iar un arhiepiscop, șef de cult (mitropolit, episcop, muftiu, șef rabin, președinte uniune, președinte) va avea o indemnizație de 9.800 lei.

De asemenea, Guvernul mai asigură salarizarea pentru alți 16.532 de clerici, pe modelul salarizării profesorilor. Spre exemplu, un Vicepreşedinte uniune, ( vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal, prim-rabin) va primi un salariu echivalent cu cel al unui profesor cu studii superioare, cu grad didactic I şi vechime în învăţământ peste 40 ani, adică 3.470 de lei.

Grila salarizare Patriarh
Grila salarizare Patriarh

Indemnizațiile din grila de salarizare propusă de Guvernul Cioloș reprezintă salariul brut.

Guvernul Ponta alocase pentru Patriarhul BOR, în proiectul pregătit pentru salarizarea bugetarilor, un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezenta un salariu net de bază de 14.727 lei.

În 2015, potrivit datelor furnizate de BOR, Patriarhul Daniel primea de la buget un salariu lunar net de 7.731 lei, pe lângă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Citiți și: 
Noile salarii ale bugetarilor. Cât vor câștiga demnitarii, Patriarhul, profesorii, medicii și magistrații

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri