Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare pe 15 decembrie. CFR Călători pune pe şine 1169 de trenuri

Data publicării:
tren1-2

Din 2014, CFR Călători pune zilnic la dispoziţia călătorilor 1169 de trenuri, din care 247 InterRegio şi 922 Regio. Călătoria cu trenul din Bucureşti până la Viena va costa de anul viitor 39 de euro pe sens, iar până la Budapesta - 29 de euro. Preţurile apar în noul plan de Mers al Trenurilor 2013-2014, care intră în vigoare peste două zile.

Faţă de acest an, din 2014, toate trenurile InterRegio vor circula zilnic, cu excepţia a trei perechi de trenuri pe ruta Bucureşti Nord — Ploieşti.

„În traficul intern, se va asigura şi în 2014 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. În plus, se va menţine mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători plătitori este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord — Piteşti — Craiova prin Roşiori Nord, Bucureşti Nord — Ploieşti şi Constanţa — Mangalia (în sezonul estival). În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei etc., pasagerii vor avea în continuare la dispoziţie un număr suficient de trenuri în funcţie de sezon şi de trafic”, se arată într-un comunicat al companiei.

În traficul extern, în afară de Viena şi Budapesta, circulă zilnic trenuri pe direcţia Bucureşti - Sofia, Istanbul, respectiv Chişinău. „De asemenea, oferta de transport internaţional include trenuri zilnice directe către Budapesta din Timişoara, Braşov, Târgu Mureş şi Cluj Napoca. Din Timişoara, pasagerii pot călători zilnic către Belgrad, prin Vârşeţ, cu numai 14 euro”, se mai spune în documentul citat.

Broşura „Mersul Trenurilor” de Călători 2013-2014 poate fi achiziţionată din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară, la preţul de 13 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri