Noul prefect al Capitalei, învestit în funcție. V. Ponta: E nevoie de oameni cu foarte mult curaj

Data publicării:
paul petrovan

Ceremonia de învestire a noului prefect a avut loc astăzi la Ministerul afacerilor Interne

Este nevoie într-un oraş atât de mare, dar atât de complicat, cum este Bucureştiul, cu mii de probleme juridice, cu un buget de vreun miliard de euro, cu, până la urmă,- influenţe şi interese atât de mari, este foarte mare nevoie de oameni cu pregătire foarte bună, cu foarte mult curaj şi cu capacitatea de a lucra împreună”, a spus Victor Ponta, la ceremonie.

Premierul a mai spus că funcția de prefect al Capitalei este „foarte importantă” și „cu perspectivă”.

Si vicepremierul a fost prefect și i-a prins bine.Spre deosebire, însă, de Oprea, care a lucrat cu un primar foarte dificil şi foarte complicat, noul prefect are şansa de a lucra cu un primar care cred că e mai înclinat spre dialog”, a mai spus Victor Ponta.

Acesta făcea aluzie la președintele Traian Băsescu, primar al Bucureștiului în perioada în care Gabriel Oprea a fost prefect. Vicepremierul a fost și el prezent la ceremonie.

Noul prefect, Paul Nicolae Petrovan, îndeplinea din decembrie 2013 funcţia de procuror militar-şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El conducea Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni asimilate sau în legătură directă cu infracțiunile de corupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârşite de militari.

El va reveni la DNA după încheierea detaşării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri