Nu mai sunt bani pentru finalizarea autostrăzii Transilvania

Data publicării:
29032013-2013-03-30-21h13m15s180
 

Aflat în inspecţie la centura ocolitoare Vâlcele-Apahida din judeţul Cluj, ministrul Dan Şova a declarat că nu vor mai fi alocaţi bani de la buget pentru autostrada Transilvania.

„Având în vedere PIB-ul și estimările pe anul viitor, eu vă spun că statul nu va avea bani, cel puțin în următorii patru-cinci ani, ca să finanțeze din resurse bugetare Bechtelul, mă rog, autostrada Transilvania”, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură.

Ministrul a adăugat că pentru finalizarea autostrăzii este nevoie de găsirea unui partener privat. Cu toate acestea, potrivit CNADNR, până la sfârșitul anului trecut, compania plătise 417 milioane de euro dintr-o valoare a contractului pentru acest tronson, estimată la 539 de milioane de euro. Prin urmare, pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie doar de 122 de milioane de euro.

Lucrările de construcție la acest sector de autostradă au stagnat anul trecut când muncitorii au efectuat doar lucrări de întreținere. Practic, doar unu la sută din proiectul pe 2012 a fost realizat.

Situația nu este mai bună nici acum. Nu există nici urmă de utilaj sau de muncitor care să lucreze la construcția autostrăzii. Muncitorii de pe şantier au fost trimişi acasă.

Lucrările pe autostrada Transilvania au început în urmă cu aproximativ nouă ani. Ministrul Dan Șova caută o modalitate de reziliere a contractului, pentru că s-a lucrat puțin pe bani mulți, iar statul nu mai are fonduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri