Nu mai sunt fonduri pentru legătura dintre Centură și autostrada București - Ploiești

Data publicării:
centura

Şoferii trebuie să mai aibă puţină răbdare, înainte să poată porni către Prahova cu 130 de kilometri la oră, direct de pe centura Capitalei.

Muncitorii şi managerii companiei de drumuri spun însă că segmentul lipsă dintre centura de nord şi Şoseaua Petricani nu va fi gata mai devreme de 2015.

În prezent, se lucrează pe un tronson de doi kilometri care leagă centura de nord de zona Andronache, lucrări care ar trebui finalizate anul acesta. Însă şoferii veniţi de pe autostradă vor da acolo piept cu aglomeraţia de pe Strada Popasului, din Voluntari, care are o singură bandă pe sens. Finalizarea segmentului nu va aduce veşti bune nici pentru localnici.

Soluţia este însă temporară, se justifică autorităţile, adică până când vor fi gata şi ultimii patru kilometri care separă autostrada de Capitală. Lucrările vor costa 80 de milioane de euro, însă, anul acesta, compania de drumuri abia dispune de jumătate din sumă. Asta înseamnă că termenul real de finalizare depinde, deocamdată, de o ecuaţie cu multe variabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri