„Nu putem ţine copiii în cuşcă”. Teama de maidanezi intensifică precauţiile părinţilor

Data publicării:
caine nou

La aproape o săptămână de la tragedia în care şi-a pierdut viaţa Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi, părinţii şi bunicii care îşi plimbă copiii prin parcuri sunt mai atenţi la câinii fără stăpân. În Parcul Circului din Capitală, cei mai mulţi dintre ei spun că îşi iau măsuri de precauţie pentru a-şi proteja copiii.

În ciuda temerilor pe care le au în privinţa maidanezilor, bucureştenii recunosc că au observat schimbări în parcuri din acest punct de vedere. Au urmărit echipe de hingheri în acţiune şi văd că numărul câinilor a scăzut.

„Erau vreo zece hingheri cu din-alea (...) ca să-i amorţească, să-i anestezieze”, afirmă un trecător.

Reporterii Digi24 au discutat cu câţiva dintre părinţii şi copiii veniţi sâmbătă în Parcul Circului. Iată câteva declaraţii:

Oricând ne e frică de aşa ceva, oricui i se poate întâmpla. Câinii trebuie adunaţi. Copilul fuge, oricând te păcăleşte.

Nu mergem prin locurile în care erau câini şi mai ales câini în haită, că aştia atacă. Când e câte unul singur mai rar, când sunt doi, trei, se apropie de căruţ mai mult.

În cuşcă nu pot să-l bag (pe copil - n.red.) ca să-l apăr de câini! Nu poţi să faci decât fie să-l fereşti de câini, fie să-l duci în locuri în care sunt mulţi oameni care pot sări la un moment dat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri