„Nu ştim decât să defrişăm”. Lupta cu betonierele continuă în Parcul Tineretului, pe şantierul noului complex imobiliar

Data publicării:
parc

În Parcul Tineretului din Capitală au loc noi proteste: locuitorii încearcă să oprească lucrările la un cartier ce se ridică pe un teren retrocedat de autorităţi. Oamenii au încercat să blocheze accesul betonierelor către şantier. Doar intervenţia jandarmilor a pus capăt scandalului.

Ne-au nenorocit cu acest parc care trebuie să fie parc, să rămână parc. În România nu s-au mai construit parcuri. Nu ştim decât să defrişăm”, comentează indignat unul dintre protestatari.

Hotărâţi să oprească construcţiile din Parcul Tineretului, mai mulţi locuitori din zonă s-au aşezat în faţa utilajelor care turnau betonul pe şantierul complexului imobiliar ce se va ridica pe un teren de două hectare retrocedat din parc. Cel care a câştigat terenul în instanţă a început şi construcţia drumului de acces, ceea ce se traduce în mai mult beton în parc.

Cetăţenii care locuiesc vizavi de şantierul din Parcul Tineretului susţin că arborii în locul cărora se ridică acum clădirile au fost tăiaţi ilegal. „Primăria Generală a refuzat eliberarea avizului de defrişare pentru că încalcă Legea Mediului şi Tribunalul ne-a dat nouă câştig de cauză”, afirmă în acest sens Dan Trifu, preşedintele Asociaţiei Eco-Civica.

Dar constructorii „au intrat rapid pentru a merge direct cu betonierele, pentru a turna fundaţia”, adaugă activistul de mediu.

Eu am participat în urmă cu 35 de ani la plantarea acestor arbori. Mă doare sufletul”, spune unul dintre locuitorii din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri