Numărul extrădărilor, în creștere. Peste 2.700 de persoane cercetate sau condamnate au fost aduse în România

Data publicării:
CATUSE5425080-Mediafax Foto-ADRIAN PICLISAN-3

În 2013, poliţiştii au primit solicitări de punere în urmărire internaţională pentru mai bine de 2.000 de persoane, cele mai multe fiind arestate în baza unui mandat european, aproape 300 în baza unor mandate simple, iar alte două condamnate definitiv.

Până la sfârşitul anului trecut, peste 1.200 de persoane au fost prinse şi arestate.

Există însă şi cazuri în care căutările durează mai bine de an. Aşa se face că partenerii străini au identificat, aproape 4.700 de persoane căutate de autorităţile române, dintre care peste 2.700 erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 184 de persoane erau semnalate ca fiind dispărute din România, iar 841 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

Totodată, poliţiştii români au pus în aplicare mai bine de 1.100 de mandate europene de arestare şi au găsit 263 de persoane dispărute. Toate acestea au fost extrădate, respectiv trimise în statele care le-au dat în urmărire.

Dacă punem pe hartă extrădările, vedem că cele mai multe proceduri sunt făcute cu state din Uniunea Europeană - Italia, Spania, Franţa.

România colaborează însă şi cu autorităţile din Statele Unite, dar şi cu cele din Rusia, anul trecut fiind înregistrată prima extrădare dinspre Federaţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri