Numele MediaPro, în mijlocul unui scandal penal. Percheziţii într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de 20 de milioane de euro

Data publicării:
masina politie bucuresti mediafax-2

Actualizare 13.10. Postul de televiziune, vândut de Sârbu în urmă cu câţiva ani unei multinaţionale, nu este vizat de anchetatori.

Într-un punct de vedere transmis Digi24, noul CEO al companiei, Aleksandras Cesnavicius, precizează că postul Pro TV nu este investigat şi că procurorii şi poliţiştii verifică documente începând din 2009. 

Potrivit acestuia, în acest caz a fost începută urmărirea penală in rem, nefiind vizate persoane sau companii.

Actualizare 12.35. „Nu există nicio percheziţie la Mediafax Group sau Mediafax SA, nu există nicio percheziţie la Adrian Sârbu, colegii din televiziuni ar trebui să fie mai atenţi când anunţă astfel de informaţii, chiar dacă e 1 aprilie”, a scris pe Facebook Orlando Nicoară, general manager la Mediafax Group. 


 Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

În această cauză, 30 de societăți comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de 20 de milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acțiunii vor fi verificate relațiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Peste o sută de polițiști participă la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri