O adolescentă cu rujeolă în formă severă a decedat. Fata nu era vaccinată

Data actualizării: Data publicării:
paturi spital camera

O fată în vârstă de 14 ani, cu rujeolă în formă severă, a decedat la Institutul Matei Balş din Capitală, unde fusese transferată de la Spitalul "Marie Curie". Adolescenta nu era vaccinată şi avea mai multe boli asociate, a declarat pentru News.ro, directorul Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibie (CNPCBT), dr Adriana Pistol.

paturi spital camera

"Copila avea mai multe boli asociate. A fost internată mai întâi la Spitalul de copii "Marie Curie" din Capitală. Starea ei era tot mai gravă şi a fost transferată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" cu rujeolă în formă severă", a precizat directorul Adriana Pistol.

Potrivit medicului, fata, care a decedat la sfârşitul săptămânii trecute, nu era vaccinată.

Datele  centralizate de Centrul  Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că până în 9 decembrie în România au fost confirmate 1489 cazuri de rujeolă, fiind raportate şase decese. Alte două decese au survenit datei de 9 decembrie, pentru unul dintre ele aşteptându-se confirmarea diagnosticului de rujeolă, a adăugat directorul CNSCBT, dr Adriana Pistol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri