O aeronavă Spartan a MApN a preluat doi pacienți ucraineni din Polonia

Data publicării:
Aeronavă Spartan la Baza 90.
O aeronavă Spartan a MApN a preluat doi pacienți ucraineni din Polonia.

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat miercuri o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Otopeni.

Doi pacienți ucraineni, în vârstă de 29 și, respectiv, 41 de ani, au fost preluați de pe Aeroportul Internațional Rzeszów-Jasionka și aduși la București unde vor fi internați, pentru tratamente de recuperare medicală, în două unități spitalicești din Capitală – Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Echipa medicală care a monitorizat pacienții pe timpul zborului a fost formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienților către unităţile spitaliceşti s-a realizat cu ambulanţe SMURD.

Aeronava a aterizat în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.15.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în urma cererii formulate de ambasada Ucrainei în România, în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienți din Ucraina către țările membre.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri