O ambulanță a fost lovită de un camion, în Târgu Jiu. Echipajul medical a fost rănit grav

Data publicării:
O ambulanță a fost lovită de un camion, în Târgu Jiu.
O ambulanță a fost lovită de un camion, în Târgu Jiu. Foto: ISU Gorj

O ambulanță aflată în misiune, în care se afla și un pacient, a fost implicată într-un grav accident la intrarea în municipiul Târgu Jiu. Două persoane au fost rănite grav.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care din primele cercetări a stabilit faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Peştişani, în timp ce conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, din direcţia strada Aleea Victoriei - strada Mărgăritarului, în sensul giratoriu nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanţe, care transporta un pacient, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi a intrat în coliziune cu aceasta”, potrivit unui comunicat a IPJ Gorj, citat de Agerpres.

În urma evenimentului, conducătorul auto al echipajului medical, precum şi asistenta medicală au fost răniţi grav, iar pacientul a fost rănit uşor, toţi fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit polițiștilor, toate victimele au fost transportate la UPU Târgu-Jiu, iar ulterior femeia a fost preluată de elicopterul SMURD şi transportată la spitalul din Craiova.

S-a intervenit pentru descarcerarea bărbatului, concomitent cu operaţiunea de acordare a primului ajutor calificat.

„Pacientul în vârsta de 61 de ani - traumatism toracic, conştient. Asistenta în vârstă de 42 de ani în stare gravă. Conducătorul auto de pe ambulanţă în vârstă de 54 de ani încarcerat, conştient. S-a intervenit cu 2 autospeciale pentru descarcerare”, portivit ISU Gorj.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri