Sari la conținut
News Alert

O amendă la cinci minute pentru taximetriști

Poliţia a dat, într-o oră, 12 sancţiuni în valoare de 4.000 de lei. Taximetriștii au fost sancţionaţi pentru că nu au făcut inspecţia tehnică a maşinii sau pentru că nu purtau centura de siguranță.

- Documentele de taxi, vă rog! Talonul, atestatul.

- Nu găsesc talonul!

- Daţi-mi celelalte documente, atestatul!

Deci metrologia nu o găsiţi? O să fiţi sancţionat contravenţional pentru asta, amenda este de 1.000 de lei pe numele dumneavoastră.

În total, şoferul a primit o amendă de 2.500 de lei pentru că nu a avut la el certificatul de înmatriculare, acte care să dovedească verificarea metrologică și, în plus, inspecţia tehnică periodică era expirată.

Poliţiştii i-au amendat şi pe cei care au „uitat” faptul că centura de siguranţă este obligatorie.

- Pentru faptul că nu purtaţi centura de siguranţă o să primiţi o sancţiune de 105 lei, achitabilă în două zile lucrătoare, şi două puncte de penalizare, iar pentru faptul că nu deţineţi autorizaţie pentru acea urmă, lovitură, din partea din faţă a autoturismului, legea prevede reţinerea certificatului de înmatriculare.

***

- Rămâneţi în autoturism, o să primiţi o sancţiune pentru nepurtarea centurii de siguranţă, o sancţiune de 105 lei şi două puncte de penalizare. Mai aveţi puncte acumulate?

- Mai am... Am plecat de aici şi mă opream acolo. Pentru 100 de metri, n-am mai...

În doar o oră, Poliţia Rutieră Ilfov şi Poliţia Transporturi au dat 12 amenzi la controlul de pe Aeroportul Otopeni.

Principale nereguli: nepurtatul centurii de siguranţă, lipsa inspecţiei tehnice periodice, totodată lipsa documentelor specifice activităţii de transport în regim taxi”, a enumerat Ionuţ Lepădatu, inspector la Poliţia Rutieră Ilfov.

Din mai anul viitor, după majorarea salariului minim, valoarea punctului de amendă va creşte de la 105 lei la 125 de lei.