O amendă la cinci minute pentru taximetriști

Data publicării:
politie aeroport taximetrist

Poliţia a dat, într-o oră, 12 sancţiuni în valoare de 4.000 de lei. Taximetriștii au fost sancţionaţi pentru că nu au făcut inspecţia tehnică a maşinii sau pentru că nu purtau centura de siguranță.

- Documentele de taxi, vă rog! Talonul, atestatul.

- Nu găsesc talonul!

- Daţi-mi celelalte documente, atestatul!

Deci metrologia nu o găsiţi? O să fiţi sancţionat contravenţional pentru asta, amenda este de 1.000 de lei pe numele dumneavoastră.

În total, şoferul a primit o amendă de 2.500 de lei pentru că nu a avut la el certificatul de înmatriculare, acte care să dovedească verificarea metrologică și, în plus, inspecţia tehnică periodică era expirată.

Poliţiştii i-au amendat şi pe cei care au „uitat” faptul că centura de siguranţă este obligatorie.

- Pentru faptul că nu purtaţi centura de siguranţă o să primiţi o sancţiune de 105 lei, achitabilă în două zile lucrătoare, şi două puncte de penalizare, iar pentru faptul că nu deţineţi autorizaţie pentru acea urmă, lovitură, din partea din faţă a autoturismului, legea prevede reţinerea certificatului de înmatriculare.

***

- Rămâneţi în autoturism, o să primiţi o sancţiune pentru nepurtarea centurii de siguranţă, o sancţiune de 105 lei şi două puncte de penalizare. Mai aveţi puncte acumulate?

- Mai am... Am plecat de aici şi mă opream acolo. Pentru 100 de metri, n-am mai...

În doar o oră, Poliţia Rutieră Ilfov şi Poliţia Transporturi au dat 12 amenzi la controlul de pe Aeroportul Otopeni.

Principale nereguli: nepurtatul centurii de siguranţă, lipsa inspecţiei tehnice periodice, totodată lipsa documentelor specifice activităţii de transport în regim taxi”, a enumerat Ionuţ Lepădatu, inspector la Poliţia Rutieră Ilfov.

Din mai anul viitor, după majorarea salariului minim, valoarea punctului de amendă va creşte de la 105 lei la 125 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri